Carlstens Soldathotell

Carlstens SoldathotellNågot logi som klassas som pensionat finns inte i Marstrand. Däremot finns det hotell med lägre priser och standard vilket kan jämföras med pensionatstandard. Ett av de som sticker ut ur mängden är Carlstens Soldathotell. Med låga priser och en mycket unik miljö är det ett första val för många som besöker Marstrand och du bokar det enkelt på hotellmarstrand.com.

Rummen

Carlstens Soldathem består av ett flertal byggnader och gästerna kan övernatta i Donjonen eller Kommendanthuset. Rummen är charmiga och man har valt att behålla en del av känslan av det gamla soldathemmet. Från rummen bjuds det på trevlig utsikt över Marstrand och skärgården.

Här finns enbäddsrum, dubbelrum och flerbäddsrum. Det största rummet rymmer åtta bäddar. Alla har egen dusch och toalett även om vissa har detta precis bredvid rummet. Utöver lakan, handduk, frukost samt städning får man även fri tillgång till det gamla fästningsområdet där man även kan följa med på guidad visning.

Pris

Ett enkelrum kostar 975kr/natt, ett dubbelrum 1120kr och familjerummen 1020-2520kr beroende på hur många som ska bo där. En natt i flerbäddsrummet kostar 470kr men då krävs det att det minst är tre personer som bokar rummet.

Aktiviteter

Femkamp – En femkamp passar lika bra för företaget som för släktträffen. Det krävs däremot att man är minst 10 personer för att kampen ska gå att genomföra. Femkampen sker på fästningen och tar mellan 1 och 1,5 timme. Grenarna anpassas något utifrån vilka som är med vilket gör att både vuxna och barn kan tävla tillsammans.

Guidad tur – Från den första juni och fram till sista augusti genomförs guidade turer i fästningen. Turer där kunniga guider berättar om fästningens historia från 1600-talet då fästningen enbart bestod av ett fyrkantigt torn och skyddande murar till 1860 så den helt och hållet ansågs vara klar. Guidade turer kan genomföras även andra tider på året efter önskemål.

Fästningsspel – Flera gånger per sommar anordnas tidsenliga fästningsspel, något som brukar vara uppskattat av både ung som gammal. Däremot smäller det rejält under spelen så de med skotträdda hundar rekommenderas att kontrollera att det inte är spel de datum man planerar att övernatta. I övrigt är hundar varmt välkomna att bo här. Planerade datum för fästningsspel kan ses på carlsten.se. Även dessa spel kan anordnas efter önskemål till grupper.

Konserter – Ulf Lundell, Lena Philipsson, Totta Näslund och Status Quo är bara några av de större artisterna som framträtt innanför murarna på fästningen. Datum för kommande konserter kan ses på carlsten.se

Utöver de aktiviteter som anordnas på fästningsområdet har de även samarbete med lokala företag och hjälper gärna till med att boka olika aktiviteter i staden.