Pensionat i Fjällbacka

Fjällbacka Pensionat och vandrarhem

Pensionat i FjällbackaFjällbacka Pensionat och vandrarhem erbjuder billigt och hemtrevligt boende i en naturnära del av Fjällbacka. Härifrån är det bara 200 meter till hamnen och 700 meter till närmaste badplats. Vill man ta sig längre bort kan man ta kollektivtrafik då hållplatsen är bara är några meter från entrén. Bland annat väljer vissa besökare att ta en dag i Strömstad, Lysekil eller Smögen (5mil).

Någon frukost ingår inte i priset. Däremot finns ett stort och välutrustat kök tillgängligt för alla gäster där man lätt kan tillaga både enklare och mer avancerade rätter. En del gäster passar på att lära känna andra turister under de egenlagade måltiderna medan andra hellre söker sig ner till någon närliggande restaurang. Det finns restauranger och caféer inom 100 meter från pensionatet.

Det finns tre slags rum att boka på pensionatet. Det är enkelrum, dubbelrum och familjerum. Även husdjuren kan följa med eftersom en del dubbelrummen är husdjursrum. Familjerummen rymmer fyra bäddar. Rummen har WC och dusch. När rummen bokas kan man välja mellan ”Bäddat och Klart” eller ”Vandrarhemskaraktär”.

Villa Evalotta

Precis i centrala Fjällbacka ligger Villa Evalotta som kan boka på hotellfjällbacka.se. Ett boende med ”drömläge” för de som vill bo nära hamnen och skärgården. Det är ca 100 ner till hamnen, butiker, restauranger och affärer. Läget är något som gästerna framförallt uppskattar. Via bokningssidor ges 9,7 av 10 poäng gällande läge.

Här erbjuds allt från enklare logi i enkelrum till de betydligt större och mer bekväma lägenheterna. Oavsett vilket rum man väljer har man tillgång till en gemensam balkong. Väljs dubbelrummen med havsutsikt kan man njuta av frukosten eller kvällsfikan med en underbar skärgårdsutsikt. Följande rum kan väljas:

Enkelrum – Ett mindre enkelrum med dusch/toa ute i korridoren.

Dubbelrum – Klassiskt dubbelrum med eller utan egen dusch och toalett. En del dubbelrum har havsutsikt.

Flerbäddsrum  – Här kan upp till fem personer sova. Dusch och toalett är gemensam i allmänna utrymmen. Finns även flerbäddsrum för tre personer med tre separata sovrum.

Lägenhet – En lägenhet på 45kvm där fyra personer kan sova. Här får man eget kök och dusch/toa.

I villan finns gemensamt TV-rum och ett kök som alla gäster delar på. Därmed kan man själv välja om man vill laga maten själv några dagar eller om man hellre lockas av att besöka någon av restaurangerna som finns i närheten.

I närheten finns även golfbana, skönhetsvård och fiskemöjligheter. Många passar även på att åka en guidad båttur för att se större delar av den fina skärgården.