Pensionat i Ystad

Inne i Ystad finns både hotell, vandrarhem och Bed & Breakfast i olika prisklasser. De som vill njuta av Österlens vackra natur bör däremot boka ett boende strax utanför staden. Det är då man lättast kan njuta av de vida slätterna och den natur som Österlen är så känt för. Två av de boenden som kan rekommenderas är:

Österlens gästhärbärge

Österlens gästhärbärge erbjuder ett prisvärt boendealternativ 14km öster om Ystad i den lilla orten Glemmingebro. De har i regel öppet från mitten av mars till slutet av oktober. Övrig tid är det möjligt att få bo på gästhärbärget/pensionatet efter överenskommelse.

Priser och frukost

I likhet med många orter på Österlen är efterfrågan på logi störst under sommarmånaderna. Det gör att priset då är något högre på enkelrummen. Under sommaren kostar en natt i ett enkelrum 550kr medan det övriga månader kostar 400kr. Ett dubbelrum kostar 700kr.

I priset ingår en stor Österlenfrukost med nästan uteslutande ekologiska och närproducerade produkter. Ett frukostbord som bland annat har ost från ett gårdsmejeri i närheten och äppeljuice från Kiviks musteri. Är det bra väder är det många som väljer att äta frukosten ute i den trevliga och skyddade innergården.

Rummen

Gästerna kan välja mellan att bo i något av de två enkelrummen eller de tolv dubbelrummen. Dubbelrummen har alltid toalett och tvättställ.

Alla gäster har tillgång till ett fullt utrustat kök där de som inte vill äta på restaurang i närheten kan laga sin egen mat. Det finns även två samlingsrum och ett mindre bibliotek.

 

Österlens Karlsgård

Österlens Karlsgård är belägen 20 minuter från Ystad och knappt 10 minuter från havet och badmöjligheter. Gården är därmed mitt på Österlen vilket gör att man får uppleva Österlens vackra natur direkt utanför dörren.

Här finns 12 rum varav de flesta är dubbelrum. Det är även möjligt att ställa in ytterligare sängar till barnen. De som bor på nedervåningen får egen toalett och dusch medan de på övervåningen delar badrum med övriga gäster. Man har även tillgång till gemensamhetsytor med bland annat TV-rum på bägge våningarna.

Alla boenden får frukost och övriga tider är köket tillgängligt för de som vill laga egen mat. Med uteplatser och grillmöjlighet är det många som passar på att vara ute ända till solen går ner. Andra slappnar av i gårdens mini-spa som består av en vedeldad bastu och vedeldad badtunna. Detta kostar däremot extra och bokas i receptionen på plats.

Inom en radie av några mil finns flera golfbanor, kritvita sandstränder, marknader, slott och stora äppelodlingar. Vill man upptäcka mer av Österlen kan cyklar hyras på gården.