Sillegården

Sillegården är ett anrikt och vackert beläget pensionat i Värmland som haft sin verksamhet igång i över ett sekel. Redan 1915 började Sillegården att ta emot gäster som ville tillbringa sommaren på en fin plats. Här bor du i enkla men charmiga rum med sparsam men vacker och praktisk inredning. Lakanen är fräscha och nymanglade och frukosten äts med sjöutsikt.

Koppla av

För dig som vill koppla av är Sillegården perfekt. Kanske vill du glida runt på dagarna i dina bekväma 80 tals kläder och bara njuta av tillvaron? Här finns en chans att slappna av och återuppleva mycket av den tid som pensionatet gått igenom. Både till exempel 1915-talet, 50-talet och 80-talet syns här på ett eller annat sätt.

De bekväma rummen kan du lämna för att till exempel äta på restaurangen med sjöutsikt. Här kan du äta både lunch, frukost och middag och njuta av den vackra omgivningen – på en och samma gång. Totalt har pensionatet 21 rum, fyllda med andra trevliga gäster du kanske kan umgås med lite grann under vistelse, om det är det du önskar.

Historia

Pensionatet har en anrik historia. Redan i början av 1900-talet började Ida Sahlström att bygga en restaurang i klassisk nordisk stil. Efter detta började så småningom ett pensionat att växa fram. Syskonen Anna och Bror Sahlström fick i uppgift att dekorera väggarna med konst samt formge pensionatets möbler. Därtill var Ida duktig med textilkonst och bidrog på det viset till att skapa den fina stämning som finns där idag. Miljön är bevarad med omsorg och det tidiga 1900-talet märks tydligt än idag.

Att göra

Du behöver inte fundera på att ta med dina termobyxor, vinterkängorna eller andra kläder som passar bra på vintern. Sillegården är ett sommarpensionat och aktiviteterna sker således allt som oftast i ett behagligt klimat. Exempel på saker att göra är till exempel:

  • Besöka den unika restaurangen.
  • Sitta på kaffeverandan
  • Gå på konstutställningar
  • Köpa något kul i hantverksbutiken
  • Gå på rundvandring i det charmiga pensionatet och området runt omkring.

Snabbfakta om pensionatet

  • Hålls öppet endast sommartid
  • Ligger en och en halv mil från Sunne centrum

Här finns 21 rum och 34 bäddar.